TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A Karthausi és forrásai

: A Karthausi és forrásai

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Pallas Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Irodalomtörténeti Füzetek

Terjedelem:

34 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Egy tényezővel, Eötvös fiatalságával, mindjárt számot kell vetnünk. Huszonöt éves, mikor nagy regényének első része megjelent. Mai prózánk egyik kiválóbb mesterével, Móra Ferenccel, kérdezzük: «A regényhez emberismeret kell, élmény, világnézet; hol vegye azt az ember a húszas években?» Ez volt az álláspontja már Eötvös kortársának, a jeles kritikusnak, Szontagh Gusztávnak is. Egyik bírálatában azt hangoztatja, hogy fiatalember, megfelelő tapasztalat híján, nem írhat drámát és regényt, mert nincs módja megismerni a különböző emberi jellemeket. Toldy Ferenc úgy találja, hogy A Karthausi «mint egy huszonhatéves ifjú férfi conceptioja ... . a lángelme előleges sugallatainak emléke». Kiderül majd, hogy nemcsak a lángész ihletéé, hanem jelentős mintaszolgáltatásoké is, olyan mintáké, melyekhez Sainte-Beuve nélkül Eötvös aligha jutott volna el."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!