TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A lett irodalom kistükre

A lett irodalom kistükre

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

473 p., 20 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630709333

tartalom:

A lett folklór iránti érdeklődés egybeesik a lett irodalom kezdetével. Az első írásos emlékek – akárcsak a magyar irodalomban – nagyobbára régi krónikákban találhatók; mindezekben csak egyes idézetek és betétek szólnak lettül vagy lettekről. Ne csodálkozzunk tehát azon, ha ennek a kötetnek, amely az első magyar nyelvű lett antológia, legelső szerzője, Garlibs Helvigs Merkelis csak a tizennyolcadik században jelentkezett. 1822-től kezdve megjelenik az első lett nyelvű újság, amely rendszeresen közöl népköltészeti alkotásokat, dalokat, meséket és mondákat, 1828-tól kezdve működik a Lett Irodalmi Társaság.

A lett nép évszázadokon át harcolt nemzeti függetlenségéért – irodalma is ezt a soha nem nyugvó, lobogó, lángoló hősi helytállást tükrözi. Az igazi felszabadulást a lett nép 1940-ben érte el, és bár 1941 után még a német megszállás súlyos évei következtek, a fasizmus legyőzése után a Lett SZSZK hatalmas fejlődésnek indult. Ez az antológia csupán a felszabadulás előtti száz esztendő irodalmának bemutatására vállalkozott.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!