TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A magyar szellem felszabadulása

: A magyar szellem felszabadulása

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Stádium Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A magyar irodalomtudomány egész szakterületén az utolsó huszonöt esztendőben nagyhatású revíziós folyamat indult meg. Kérdésessé váltak a korábbi módszerek, elhomályosodtak a beidegződött szemléleti formák, folyékonnyá vált a szilárdnak vélt szemléleti anyag. Sötét korokra felderítő reflektorfények irányultak, elfeledett nevek messzehangzó csengést kaptak, ismertnek hitt arcok új vonásokat öltöttek. Ez a folyamat még ma sem zárult le, de eredményei már elénk rajzolódnak. Az új magyar irodalomtörténet megszületőben van. A korváltás mindenkor önszemléletre késztet. A magyar irodalomtudomány nem egy kiváló munkása tett az elmúlt negyedszázadban kísérletet arra, hogy számot adjon magának és a tudomány közösségének arról az útról, melyet a magyar irodalomtörténetírás közel harmadfél század alatt megtett. Számot adjon, nemcsak meddő historizmusból, hanem sokkal inkább az alapvető kérdések tisztázása érdekében. A magyar irodalomtörténetírás rendszeres történetét mégis mindmáig nélkülözzük. Az eddig megjelent részlettanulmányok, melyek között lelkiismeretes adatgyűjtők éppúgy akadnak, mint alapvető fontosságúak, ezt a hiányt még égetőbbé teszik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!