TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A polgárok útja

A polgárok útja

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Parnasszus

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalmi osztályaink az irodalom tükrében.

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝A szabadságharc centenáriumán a PARNASSZUS legjelentősebb kiadványa az a maradandó értékű, hat hatalmas kötetben megjelenő ANTOLÓGIA-SOROZAT, melynek első öt kötete társadalmi osztályaink képét mutatja meg a magyar irodalomban, hatodik kötete pedig a magyarság világirodalmi tükrözését ábrázolja. Első kötete A POLGÁROK MA, verses és prózai szemelvényei azt dokumentálják: miképp látták a magyar írók a magyar polgár alakját azóta, hogy a polgári gazdálkodás a XVIII. század alkonyán végrevalahára kezdett kibontakozni a nemesi-jobbágyi társadalomban. Az olvasó előtt egymásután vonulnak fel a magyar múlt polgári alakjai. Először Zsugori uram, majd jön a polgárrá váló nemes és a mellette helyet foglaló polgár. A következő képek már a feudál-kapitalista jótársaság önábrázolásai: hogy látja az új magyar polgár önmagát. Mikor azután megérkezik a dolgozók negyedik rendje, gyökeresen megváltozik a polgári kép, - megváltozik a valóságban és megváltozik a valóság tükrében, az irodalomban is. Ezt a képet már a paraszt- és munkásszármazású írók rajzolják. Irodalmi antológia ez, de ugyanakkor hiteles történelmi tanúvallomás: az egykorú tanúk egymás után tett vallomásainak gyűjteménye.˝

leírás:

Részben felvágatlan példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!