TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A vámpír röpte. Műelemzés és műkritika a Trisztántól Grassig

: A vámpír röpte. Műelemzés és műkritika a Trisztántól Grassig

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p..

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639082783

tartalom:

"A műelemzés és műkritika apró "kézikönyvében" író szól írókról, az olvasás lényegéről és öröméről. Egy eredetileg filozófusnak készülő író filozofikus írókról, író filozófusokról. Egy író, aki mindig meséket, mítoszokat, örökérvényű történeket igyekezett újra- és újraírni, elmondja véleményét civilizációnk néhány örökérvényű meséjéről és mítoszáról is: Trisztánról, Kékszakállról. Ítéletek, vélemények és esszék az írásról, a véleményalkotásról, az alkotásról - és az olvasásról mint az alkotás elválaszthatatlan részéről. Michel Tournier kétségtelenül sajátos világába a magyar olvasó regényein keresztül már bepillantást nyerhetett. Esszéi más írókról, mások által megírt nagy mesékről azonban nem csupán saját véleményét ismertetik - párbeszédbe bonyolódik nem csak a művei, de olvasójával is, akit egyenrangú szerzőtársnak tekint. Az általa felhalmozott megannyi érdekfeszítő és sokszor váratlan részletből összeálló, észrevétlenül több tudományágból is merítő véleményekkel nem feltétlenül egyetérteni kell - beszélgetni, vitázni kell velük. Hagyni, hogy ezek az esszé-vámpírok a mi vérünket is szívhassák kicsit - s legyünk magunk is kritikusvámpírokká."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!