TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Arckép helyett (Beszédek, tanulmányok, kritikák)

: Arckép helyett (Beszédek, tanulmányok, kritikák)

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Ebben a kötetben önéletrajzi írások mellett a színházzal kapcsolatos állásfoglalásai kaptak helyet: esszék, beszédek, kritikák. Dürrenmattot ezekben az elméleti írásaiban is olyan szellemes, kitűnő felkészültségű és humanista írónak ismerjük meg, mint művészi alkotásaiban. Itt sem hiányzik az őt annyira jellemző csípős, jó adag öngyúnyt tartalmazó, másokat sem kímélő irónia. Dürrenmatt becsületes szándékú, az emberiség jövőjéért aggódó, korának társadalmát kritkusan bíráló - jellegzetesen polgár író. Világnézetét is polgári volta határozza meg döntő módon, politikai, irodalomkritkai, esztétikai fejtegetéseire egyaránt rányomja bélyegét. Nézetei következtetésképpen sokszor nem marxisták. De ez az állandó szellemi készenlétet követelő, vitára, ellentmondásra, cáfolásra ingerlő mondanivaló izgalmasság teszi írásait a magyar olvasó számára.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!