TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Árkádia körül

: Árkádia körül

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

312 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631503062

tartalom:

"Julow Viktor tanulmánykötete két tartóoszlopra épül, a magyar reneszánsz és a magyar felvilágosodás irodalmára, középpontjában három nagy költőnk, Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály és Fazekas Mihály pályája áll. A kiváló kutató mai irodalomtörténet-írásunk legkorszerűbb eszközeivel végzi munkáját, s tudós írásaiban e régi századok a kortörténet, a filológia és a stíluselemzés friss eredményei révén mutatkoznak be. A kötetben egybegyűjtött tanulmányok nemcsak a szakemberekhez szólnak új szempontok fölvetésével, hanem joggal tarthatnak igényt az egész művelt olvasóközönség érdeklődésére, mert érdekes, izgalmas fejtegetések által keltik új életre a magyar klasszikus örökség j ól ismertalkotásait. A kötetben tüzetes szövegelemzés világítja meg Balassi Katonaének-ének igazi tartalmát, a sorok mögött eddig rejtve maradt értelmét is, sokoldalú, pontos kortörténeti munka jelöli ki Debrecen helyét a magyar felvilágosodás mozgalmában, tévhiteket oszlató tanulmányok foglalkoznak Csokonai műveivel, széles körű filológus nyomozás követi végig a Ludas Matyi motívumát a mesék nemzetközi karavánútjain egy ősi asszír szövegtől Fazekas Mihályig"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!