TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Arthur Koestler. Harcban a diktatúrákkal

: Arthur Koestler. Harcban a diktatúrákkal

Kiadás:

2007

Kiadó:

XX. Század

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A címlapon látható vonzó, átható tekintetű férfi Arthur Koestler a világhírű író a Sötétség délben szerzője magyarnak született. Magyar zsidónak. Az „európai népek nagy közössége tagjának” tartotta magát. Európaiságának lényege a sokgyökerűség és a hagyományok elfogadása volt. Húszévesen a cionizmus vonzotta, hat évvel később a kommunizmus. Tartozni akart valahová. De a közösséghez tartozás melengető érzésénél fontosabb volt számára a szabadság és az igazság. Amikor rájött, hogy az „igazságos társadalom” eszméjének zászlaja alatt a világ egyik legigazságtalanabb államát hozták létre, minden erejével azért küzdött, hogy rádöbbentse a világot arra, milyen súlyos veszélyt jelentenek a totális diktatúrák. Meggyőződéséért, igazáért szenvedélyesen harcolt. Gyönyörű asszonyokat szeretett, gyönyörű asszonyok szerették. Minden érdekelte. A természettudományok, az új technikai vívmányok, és a ma még alig magyarázható jelenségek is. Közéleti tevékenysége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Európában eltörölték a halálbüntetést."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!