TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az árnyék és a gonosz a mesében

: Az árnyék és a gonosz a mesében

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Pszichológia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

330 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630763109

tartalom:

"Az ez évben elhunyt, világhírű Jung-tanítvány Női mesealakok című könyve két kiadást ért meg az Európa Könyvkiadónál. Az 1974-ben angolul napvilágot látott Az árnyék és a gonosz a mesében című kötet a mesével foglalkozó szakirodalom alapvető kézikönyve. Az árnyék bizonyos tulajdonságok elnyomását jelenti, azokét, amelyekről az ember nem akar tudomást venni. Mivel ez könnyen betegséget, lelki válságot okozhat, az orvosnak az a célja, hogy a beteggel mielőbb felismertesse árnyékát, utána pedig segítsen integrálnia azt. Franz több mese (Grimm: A két vándor, A hűséges János stb.) elemzése alapján tárja fel az árnyék mibenlétét. A könyv második része a gonosz problémáját vizsgálja. Franz szerint a mesékben szereplő gonosz - s ezzel összefüggésben a magányos természetbe beleképzelt félelmetes és fenyegető erő - nem más, mint a tudattalanban lévő és a tudat által elhanyagolt archeotípus. Hatalmas és lenyűgöző kultúrtörténeti ismeretanyagának a segítségével elemzi Franz a meséket, a gyakorlati pszichiátriát is belevonva vizsgálatába. Könyve ettől válik a meseértelmezés és általában a pszichiátria iránt érdeklődő laikusok izgalmas olvasmányává."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!