TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az asszony tragédiája

: Az asszony tragédiája

Kiadás:

Pozsony, 1967

Kiadó:

Tatran

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

98 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A cím nem kihívás, nem kesztyűdobás a hagyományos köztudatnak. A szerző nem szerecsenmosdatást végez. Csak az igazságot keresi: leveleket, szóbeli vallomásokat vonultat fel, hogy bevilágítson a Madách kontra Fráter Erzsi per homályába. Az igazságszolgáltatás nemes vágya fűtötte írói szenvedélyét mérsékeli az idegorvos szeme, amellyel taglalja és indokolja azt a negatív szerepet, amit Az ember tragédiája írójának életében Fráter Erzsébet betöltött. Olyan írás ez, mely - a szerző szándéka szerint - nem vet árnyékot a költő dicsfényére, csak emberibb közelségbe hozza Madáchot, a végzetét a vérében hordó, szerencsétlen sorsú feleség arcáról pedig lehántja a szennyet, amit egy évszázad patinázott rá. Az eddig ismeretlen források (levelek, beszélgetések során tett vallomások) az írói szándéktól függetlenül, objektíve is értékesek, figyelemre érdemesek, és elősegíthetik egy teljesebb, hitelesebb Madách-kép kialakulását. A tanulmányt huszonhárom - többnyire dokumentumjellegű - fényképmelléklet egészíti ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!