TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Janus Pannoniustól Balassi Bálintig

: Janus Pannoniustól Balassi Bálintig

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

534 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szerző a magyar irodalom és kultúra történetének egyik legizgalmasabb fejezetét, a Janus Pannoniustól Balassi Bálintig terjedő mintegy száz évet tárgyalja kötetében. A kor irodalomtörténeti kérdéseit változatosan, sokfelől közelíti meg. A kötet címében is szereplő két nagy íróegyéniség bemutatásához az esszé műfaját választotta. Más, önmagukban kevésbé jelentős, de a kor megismeréséhez fontos szerzők esetében részletes, alapos filológiai feldolgozást kapunk, pl. Nagyszombati Mártonról vagy Váradi Péterről. Több tanulmány foglalkozik külföldi hatások, különösen Erasmus magyarországi fogadtatásának kérdésével. Jelentős helyet foglal el a kor legfontosabb költői műfajainak elemzése, köztük van a kötet egyik legsikerültebb fejezete: a virágénekről szóló. A kötetben közölt A László-ének című tanulmánya befejezetlen volta ellenére is fontos mondanivalót tartalmaz. A kötetet Gerézdi Rabán tudományos munkásságának bibliográfiája és névmutató egészíti ki.

leírás:

Megjelent 800 példányban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!