TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Leletmentés. Könyvek sorsa a

: Leletmentés. Könyvek sorsa a "nemlétező" cenzúra korában 1948 - 1989

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633791502

tartalom:

"A tizennyolc kortárs magyar író egy-egy könyvének a sorsát - konfliktusát - ábrázolja az 1948 és 1989 közötti időszakban, amikor ezek a konfliktusok igen változatos formákban, de szinte törvényszerűen következtek be író és műve, illetőleg a kor művészetpolitikáját megjelenítő, úgymond "nem létező" cenzúra között. A legkülönbözőbb dokumentumokra alapozott, sajátos non-fiction-esszék sorozata úgy is felfogható, mint reprezentatív mintavétel a hajdani Könyvhivatal megalakulásától a Kiadói Főigazgatóság megszűnéséig terjedő időszak intézményrendszerének ilyen irányú tevékenységéről, s annak irodalmunkat szinte máig sújtó következményeiről. Ez a kafkai bürokrácia és az ázsiai bizalmatlanság szálaiból szőtt háló stílusra, művészeti irányzatra, világnézeti meggyőződésre, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül mindenkit fojtogatott, aki öntörvényű tehetségének a hajlamait követte írásaiban. Ez a magyarázata annak, hogy az elszomorító és elgondolkodtató példák száma szinte tetszés szerint volna szaporítható."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!