TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Levélváltás

, : Levélváltás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Glória Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hírességek levelei

Terjedelem:

217 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637495762

tartalom:

,,...mindenekelőtt eddig betoljuk a reteszt a tesóknak, akik kezdettől fogva, és pedig kétfelől, megpróbáltak minket kitromfolni egymás ellen." (Max Frisch Friedrich Dürrenmattnak, 1951. február 2.) "Sosem törődtem különösebben korunk írásművészetével, te voltál magunk korában a kevesek egyike, akik foglalkoztattak - aki komolyan foglalkoztatott, az egyetlen." (Friedrich Dürrenmatt Max Frischnek, 1986. május 11.) A huszadik század svájci irodalmának két legnagyobb figurája Max Frisch és Friedrich Dürrenmatt. Szorosan véve még csak nem is nemzedéktársak - tíz év a korkülönbség köztük -, ám közel egy időpontban hunytak el, s pályájuk, életútjuk, sikereik, küzdelmeik párhuzamosak, újra meg újra összekapcsolódik. Ez az összekötöttség hol szórakoztatta, hol nyomasztotta őket, bénította és sarkallta, kapcsolatuk az intenzív emberi és írói barátságtól a sértett hallgatásig több csúcs- és mélypontot megért. Ennek az írói és emberi párhuzamnak a dokumentuma levelezésük, a telefon korában egyre ritkuló kapcsolatfajta tükre, melynek csöndjei is beszédesek. A leveleket munkásságuk tanúja, Peter Rüedi újságíró-dramaturg rendezte sajtó alá.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!