TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Martialis

: Martialis

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Studium

Kategóriák:

Irodalomtörténet Klasszika-filológia Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A római költő tömérdek terméséből egy kötetnyi epigramma kerül itt az olvasó elé. 'Az epigrammákhoz nem kell előszó, kísérőlevél' mondja Martialis második könyve elején. Az egyes költemények a maguk egyéni hangján beszélnek, a költő mindenik sorukat hozzánk intézi. 'Azt még csak megértem - folytatja - hogy tragődák és komédiások holmi bevezetésekkel élnek, mivel a továbbiakban aligha szólhatnak a maguk nevében. De az epigrammák csak nem szorulnak bejelentőre? Beérhetik a maguk szavával is s azt a lapot használhatják levél gyanánt, amelyik épen jólesik nekik.' Azonban közel kétezer esztendő választ el az epigrammák keletkezésének idejétől. Szükséges tehát egyet-mást megtudnunk költőjük életéről, művészetéről, környezetéről s korának szokásairól, máskülönben a versek semmitsem vagy csak nagyonis keveset modanak nekünk."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!