TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Mindennapi. Horvát István pest-budai naplója 1805-1809

: Mindennapi. Horvát István pest-budai naplója 1805-1809

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

609 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Horvát Istvánnak, a 19. század eleje neves történészének, régészének, nyelvészének Pest-budai naplóját, a Mindennapi-t kapja kézbe az olvasó. Horvát István a múlt század első negyedének jellemző íróegyénisége és egyik nagy nevelője volt. Már fiatal korában a nemzeti kultúrpolitika vezető személyisége lett. Komoly szerepet vállalt az Akadémia megszervezésében, irodalmi társaságok létrehozásában, különböző irodalmi és tudományos díjak alapításában. Ő maga nemcsak művelte, hanem fejlesztette is a tudományokat. Most kiadott műve, a Mindennapi naplószerű feljegyzéseket tartalmaz. Naplóját a cenzúra megkerülésének szándékával, a szólásszabadság igényével írta. Pontos műfaji meghatározást nehéz adni: titkos újság, magánnapló, diárium, családi feljegyzések, stilisztikai gyakorlat, könyvészet, irodalomtörténeti anyaggyűjtés sajátos keveréke. Szaktudományi feljegyzések mellett a kortárs élményszerűségével rögzíti az arcok és események reá tett hatásait. A naplót tanulmányok vezetik be Horvát István életéről, koráról, működéséről, a Mindennapi irodalomtörténeti értékéről és nyelvészeti vonatkozásairól, gondos jegyzetapparátus és illusztrációk egészítik ki a szöveget."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!