TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Móricz Zsigmondról

: Móricz Zsigmondról

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Nyugat nagyjai

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631514943

tartalom:

˝Schöpflin Aladár, a század első felének egyik legkiválóbb kritikusa hatvan tanulmányt, kritikát írt Móricz műveiről, munkásságáról. Az itt közreadott ötvenkét írásából nemcsak a móriczi életmű irodalomtörténeti koordinátái és esztétikai jelentősége bontakoznak ki, hanem egy olyan - a szerző kedvenc jelzőjét kölcsönözve - "konzseniális" kritikus portréja és műhelye is, aki az íróba vetett föltétlen bizalom alapállásából is mindvégig műközpontú tárgyilagossággal és lényegvallató elemzéssel tudta átvilágítani a művet, kulcsot adni megértéséhez, meghatározni helyét és jelentőségét a kortárs magyar irodalomban. Schöpflin már a Hét krajcár írójában fölfedezi azt a Móricz Zsigmondot, aki elsőként és leghitelesebben fogja megjeleníteni irodalmunkban a teljes magyar paraszttársadalmat, annak minden rétegét, bonyolult, a személyiségfejlődést meghatározó - értékhierarchiáját, normarendszerét. Schöpflin a móriczi írásművészet korszakos jelentőségének és nóvumának lényegét látta meg ebben. E kulcsértékű gondolat minduntalan visszatér írásaiban...˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!