TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Petőfi koszorúi. Versek, vélekedések, vallomások Petőfiről

: Petőfi koszorúi. Versek, vélekedések, vallomások Petőfiről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

598 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ünnepi alkalomra, évfordulóra készült ez az antológia, de semmi köze az évfordulók csöndes ünnepélyességéhez. Petőfihez méltó izgalmas, forrongó vitaanyagot tartalmaz, jelezve, hogy a költő mindmáig eleven hatóereje a magyar politikai és irodalmi életnek. A válogató szándéka az volt, hogy a kortársak és az utódok versei, levelei, cikkei, emlékezései alapján azt mutassa meg: hogyan élt Petőfi a köztudatban? Megismerkedhetünk első verseinek visszhangjával, támadásokkal és méltatásokkal, baráti hangú, forró üdvözletekkel és alpári szellemre valló pocskondiázásokkal. Amióta csak Petőfi írásai ismertté váltak, dúltak körülötte a harcok. Ezek a véleménykülönbségek azonban nem Petőfire voltak elsősorban jellemzőek, hanem a korszakokra, amelyekben ezek a vélemények születtek. Hiszen Petőfit megpróbálta kisajátítani a nyárspolgári konzervativizmus, a liberalizmus, nevével akartak takarózni reakciós irányzatok, éltek és visszaéltek életművével. A sokoldalú és ellentétes véleményeket fölsorakoztató válogatás ilyen módon eleven, dokumentum értékű, korokat illusztráló anyagot ad a Petőfi körül lezajlott viharokról. Minden erőltetettség nélkül, természetesen bontakozik ki azonban az antológiából a végső következtetés Petőfi hovatartozását illetően: ő a hamisítások ellenére is megmaradt mindmáig a magyar nép és a világszabadság költőjének. Szoros egyetértésben és szétválaszthatatlanul."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!