TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Shakespeare és a történelem

: Shakespeare és a történelem

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632816900

tartalom:

"Shakespeare királydrámái óriási szerepet játszottak történelemszemléletünk kialakulásában. Anglia történelmét jószerével a János király, II. Richárd, IV. Henrik, V. Henrik, III. Richárd alapján képzeljük magunk elé. De vajon mindenben igazak-e a közvéleményben elterjedt nézetek? Valóban szörnyeteg volt-e III. Richárd, makulátlan hős V. Henrik, gyenge és határozatlan uralkodó János vagy II. Richárd? Korunk történészei és irodalomkutatói egyre gyakrabban mutatnak rá, hogyan befolyásolta az aktuális politika, a győztes Tudorok szemlélete Shakespeare látásmódját, illetve azokat a forrásokat, amelyekből merített. Mihail Barg, a jeles szovjet történész, középkorkutató ezeket a kérdéseket feszegeti szellemileg rendkívül izgalmas, ugyanakkor olvasmányos monográfiájában. Rámutat Shakespeare történelemszemléletének gyökereire, a Tudor-korszak gondolkodási sztereotípiáira, elfogult történetírására. Rendkívül izgalmas és eredeti, amit a shakespeare-i időfelfogásról, a történelmi idő és az egyes személy számára kiszabott idő egybeeséséről, illetve disszonanciájáról mond."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!