TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Szerep és személyiség. Verselemzések

: Szerep és személyiség. Verselemzések

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

362 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631932818

tartalom:

Szomorú, rezignált, nosztalgikus versek. Fájdalmas, büszke, hősies, dühös kötetzárások. Elkeseredés és a rajta felülemelkedés dacos hangja. Így sorolódtak, nem a választás előre megfontolt szándékától vezérelve, hanem egymástól függetlenül, egymást erősítve-összehangolódva a kilencvenes évek második felének elém került alkotásai. Alkotóikat nem is mind ismertem, csak a kötetek támaszkodtak a könyvtár tárlójában, szerényen kínálva magukat. Költői eszközökben - stílusban, szerkesztésben, képalkotásban - nem rokonai egymásnak. Mégis felfűződtek több gondolatsor mentén: egyrészt nagyon hasonló a világlátásuk, elégedetlenségük, a jelen világától való elfordulásuk (menekülésük) másrészt egyformán szól vallomásaik bensőségessége, szenvedélyes személyessége, amelytől a mai kritika és teória pedig szeretné megszabadítani a lírát. Ezzel a szenvedélyes személyességgel vallanak sokszor megtépázott, mégis újra meg újra megtalált hitükről, arról, hogy kellene tenni valamit, ami azért fontos nekik, mert fontos a kiábrándítónak látott és láttatott világnak. Közös a belső parancs: kell tenni valamit, ám közös a kétely is: de mit. Tanítani, mint Géher teszi? Várost építeni Marsall módra? Leveleket írni, mint Kemsei? Feljutni Payerrel az Alvilágból a fényre, Petrivel a "napsütötte sávig"? Vagy egyszerűen csak megszólalni? Ez a tanulmánykötet mai líránk egy vonulatának személyes vívódását, a vívódás őszinte megvallását kívánja feltárni, de a feleletet a költőkre bízza. Majd megírják azt is. (Szepes Erika)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!