TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Valóság és életérzés

: Valóság és életérzés

Kiadás:

Bratislava, 1972

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

257 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szépprózánkban új fejezetet nyitó Duba Gyula most mint tanulmányíró mutatkozik be, kritikái és esszéi alapos irodalmi műveltségről, tárgyi ismeretekről, fejlett kritikai érzésekről és helyes ítélőképességről tanúskodnak. A "hivatásos" kritikákban gyarkan tapasztalható elfogultságot is szerencsésen elkerüli, az egyes műveket összefüggéseikben látja és ítéli meg. A prózájára (novelláia és regényére) jellemzői erős gondolati töltés tanulmányaiban is igen előnyös szerephez jut, lényeget érintően és áttekinthetően fogalmaz ott is, ahol bonyolultabb esztétikai kérdéseket érint, fogalmakat tisztáz, s egy-egy mű sajátosságait, művészi értékeit elemzi. Fábry Zoltán esetében esztétikájának, antifasizmusának társadalmi vonatkozásait, emberformáló jelentőségét kellőn kiemeli. Nem kétséges, hogy Duba Gyula mint esszéíró, és kritikus is kitűnően megállja a helyét és - első - tanulmánykötetével kritikusainak élvonalába lép. Amit az Esztétikai gondolkodás - paradoxonokkal című írása végén megállapít, az jelesebben rá vonatkozik: "Könyve a szlovákiai magyar gondolkodásban jelentős minőségi előrelépés és értékes eredmény."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!