SZÉPIRODALOM / Japán irodalom kategória termékei
Egy hibbant vénember naplója

: Egy hibbant vénember naplója

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Japán irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

156 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630719894

tartalom:

"Ebben az életben én vakon szerelmes vagyok Szacukóba, de a halálom után, gondolom, valami káröröm is lesz bennem iránta, merthogy másként nem tudok bosszút állni rajta.. Mikor ő a síromon tapos, és úgy érzi, hogy boldog öregember csontjait tapossa, az én lelkem még élni fog valahol, és érzi a teste teljes súlyát, érzi a fájdalmat, érzi a talpa finom pórusú, bársonyos simaságát..."- írja naplójában Ucugi Tokuszuke, ez a makacs, beteg - és dúsgazdag - tokiói öregember. Mert ugyan elkészült már a halálra, de még a sírban sem akar megvállni menyétől, a gyönyörű Szacukótól. Az egész család a zsarnok vénember szeszélyeinek rabja, kacér menye pedig kihasználja az öreg groteszk szerelmét. Tanidzaki Dzsunidzsiró (1886 - 1965) a modern japán irodalom egyik legnagyobb írója. Neoromantikus irányzat híveként indul, korai elbeszéléseinek tanúsága szerint kedveli a hátborzongató történeteket, az emberi lélek torzulásai foglalkoztatják. Későbbi műveinek alapmotívuma a hagyományos életforma és a modern civilizáció összeütközése. A második világháború alatt hallgatni kényszerül. A háború után írt művei elmélyült lélekelemzés, realisztikus hang jellemzi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!