TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A közbiztonság és a közrend elleni bűntettek

, : A közbiztonság és a közrend elleni bűntettek

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

483 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A mű - súlyuknál és gyakorlati előfordulásuknál fogva jelentős - következő bűntettekről közöl ismereteket: a közveszély-okozás, a közérdekű üzem működésének megzavarása, a közlekedés biztonsága elleni bűntett, a járművezetés ittas állapotban, a visszaélés robbanóanyaggal, robbanószerrel, lőfegyverrel vagy lőszerrel, az ártalmas közfogyasztási cikkel elkövetett bűntett, a kútmérgezés, a visszaélés kábítószerrel, a járványszabályok megszegése, a kuruzslás, a visszaélés méreggel, a határjel-hamisítás, a tiltott határátlépés, az embercsempészés, a hazatérés meg tagadása, a tiltott határátlépés vagy embercsempészés feljelentésének elmulasztása, a visszaélés az egyesülési joggal, a tiltott visszatérés, a külföldiek rendészetével kapcsolatos bűntett, a sajtóbűntett, a statisztikai bűntett, a közveszélyes munkakerülés, a tiltott szerencsejáték szervezése, az izgatás törvény vagy hatósági rendelkezés ellen, a közösség megsértése, a rémhírterjesztés, a garázdaság, az okirathamisítás. A mű hasznos segítője kíván lenni a gyakorlati szakemberek (bírák, ügyészek, ügyvédek, nyomozószervek munkatársai) munkájának, egyúttal hozzá kíván járulni a büntetőjogi elmélet művelőinek kutató munkájához. Emellett igen sok olyan tudnivalót is tartalmaz (pl. milyen véralkohol-koncentráció esetén büntethető a gépjármű vezetője, mi tekinthető lőfegyvernek, mi a magánokirat stb.), amelyek az állampolgárok, vagy e kérdések iránt érdeklődő nem szakemberek tájékozódását, ismeretszerzését segítik."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!