TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A női bűnözés

: A női bűnözés

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Pszichológia Szociológia Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

617 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963220560X

tartalom:

"A női bűnözés aktuális jelentőségének és általános sajátosságainak összefoglalása után történeti áttekintést ad a múltban a nőkkel szemben leggyakrabban szankcionált bűnelkövetési formákról: a házasságtörésről, boszorkányságról, a magzatelhajtásról, gyermekölésről és gyermekkitételről, majd a "Női gyilkosok a történelem tükrében" címmel jellegzetes, hírhedtté vált bűnesetekről beszél, az ókortól a XIX. századig. A harmadik és negyedik fejezet a női kriminalitás számszerű összefüggéseinek elemzését, valamint a nők bűnözéséről a múlt századtól napjainkig kialakult nézetek ismertetését, valamint a nők bűnözéséről a múlt századtól napjainkig kialakult nézetek ismertetését és értékelését tartalmazza. Az utóbbi téma során a szerző többek között tárgyalja azt a kérdést, hogy vannak-e a nők pszichikumának és fizikumának a bűnözés szempontjából mérvadó jellegzetességei, hogy mi a jelentősége az élettani fázisoknak a női bűnözésben, ismertet néhány vonatkozó mélylélektani koncepciót, és elemzi a modern polgári kriminálszociológusok szerepelméleteit. Ezt követően három fejezet a szerző saját kutatási eredményeit foglalja össze. E kutatások nagyobb része a nők által elkövetett emberölések és gyermekölések kriminológiai vizsgálatát jelenti. A tárgyalás során a szerző kutatásai megállapításait nagyszámú, igen érdekes esetleírással illusztrálja melyek során a klinikai pszichológia szempontjait is érvényesíti. A ténykutatások kisebb része a társadalmi tulajdonban nagy kárt okozó intellektuális cselekményekre vonatkozik, míg "A börtönbüntetését töltő nő" című fejezet, a női elítéltek pszichológiával foglalkozó szakirodalmi áttekintés után, azokat a kriminológiai és pszichológiai vizsgálatokat elemzi, melyeket a szerző a kalocsai női börtönben végzett, élet elleni és vagyon elleni cselekmények miatt elítélt nők körében. A zárófejezet a női bűnözés várható alakulásának és megelőzésének kérdéseivel foglalkozik. A monográfia sajátossága, hogy - a tudományos szempontok érvényesítése mellett - olvasmányos stílusban íródott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!