TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A tizenhármak bűnpere

A tizenhármak bűnpere

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1904

Kiadó:

Légrády testvérek

Kategóriák:

Jog Magyar történelem Vasút

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

490 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Landler Jenő rövid életrajza: 1908-ban lépett be a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba. Szociáldemokrata politikusként a Tanácsköztársaság idején belügyi és kereskedelmi népbiztos, majd a magyar Vörös Hadsereg 3. hadtestének parancsnoka, később a MÁV vezérigazgatója, és júliustól a Vörös Hadsereg főparancsnoka, a felvidéki sikeres hadjárat egyik irányítója. A Tanácsköztársaságban kereskedelmi, majd belügyi népbiztos lett, annak bukása után Ausztriába emigrált. Szerepe volt az illegálisan működő kommunista párt, az MSZMP újjászervezésében (melyet hamar feloszlattak és ezt a nevet a kommunista párt csak 1956 után használta ismét), valamint a bukás után feloszlatott, majd a BethlenPeyer-paktum után ismét legálissá vált MSZDP újjászervezésében. A Kreml falában díszsírhelyen helyezték el hamvait.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!