TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A Tánczos-dosszié. Az ártatlanokat  elítélik, ugye?

: A Tánczos-dosszié. Az ártatlanokat elítélik, ugye?

Kiadás:

Pécs,

Kiadó:

Alexandra Kiadó

Kategóriák:

Jog Művelődéstörténet Sajtó Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

220 p.-

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633682568

tartalom:

˝A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló botránytörténet. Pedig nem annak indult a körmendi gyerekgyilkossági ügy. Amiből idővel Tánczos-ügy lett. 1998. április elsején brutális kegyetlenséggel otthonában meggyilkoltak egy tizenegy éves kislányt. Az elkövető profi, a lakásban nyom nem maradt, szemtanú nincs. H. Zsófiát iskolából hazatérve támadta meg későbbi gyilkosa, a kislányon huszonhárom ütésnyomot találtak, iszonyú szenvedések után, többszöri torokátvágással oltották ki a gyermek életét. Védekezésre esélye sem volt. Néhány órával a gyilkosság után önként jelentkezett a rendőrségen egy tizennyolc éves fiú. Segíteni akart, tanúként ment be a kapitányságra. Idővel gyanúsított lett, majd gyilkosnak kiáltották ki. Közel négy éve borzolja a kedélyeket, osztja meg az országot a Tánczos-ügy. Mit lehetett kideríteni az évek alatt? Egyetlen közvetett, akár véletlen hibából is származható bizonyíték szól Tánczos Gábor ellen. Semmi több. Valóban Tánczos a gyilkos? Bűnügyben, bírósági tárgyaláson ennyi félrevezetés és szándékos csúsztatás talán még soha nem hangzott el. Pedig "csak" egy gyilkosságnak in­dult. Ám botrány lett belőle. Ez a könyv nem izgalmas krimi. Bár egy gyilkosság története. Ebben a könyvben a körmendi, tizenegy éves H. Zsófia ellen 1998. április elsején elkövetett brutális gyilkosság történetét olvashatják. Megpróbálom hűen, kronológiai sorrendben követni az eseményeket. A tragédia bekövetkezte utáni hónapokban, években egyre többen hisznek Tánczos Gábor ártatlanságában˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!