TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Hivatalos iratok és levelek. A szatmári béke története és okirattára

: Hivatalos iratok és levelek. A szatmári béke története és okirattára

Kiadás:

Budapest, 1925

Kiadó:

Magyar Történelmi Társulat

Kategóriák:

Jog Magyar történelem

Sorozat:

Magyarország újabbkori történetének forrásai

Terjedelem:

633 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az 1711-iki szatmári békekötés története is a megoldásra váró tudományos feladatok közé tartozván, a bécsi levéltárakban végzett tájékoztató kutatások tényleg igazolták a Magyar Történelmi Társulat azon elhatározását, amellyel a szatmári béke történetének megírását, illetőleg e békére vonatkozó hivatalos iratoknak és leveleknek közzétételét egyik megoldandó feladatául jelölte meg. Gróf Pálffy Jánosnak irattára és levelezése, a birodalom politikáját irányító minisztérium tanácskozásainak jegyzőkönyvei, III. Károly és egyes minisztereinek levelezése, végül a követjelentések ugyanis rendkívül sok új és nagybecsű anyagot tartalmaztak a szatmári békére és az ezzel kapcsolatos eseményekre vonatkozólag. Ezen anyag alapján nemcsak az volt megállapítható, hogy Pulay kétszáz esztendő előtt készült műve részben már elavult, adatkészlete hézagos, történeti beállítása pedig sok tekintetben téves, vagy épen irányzatos, hanem az is nyilvánvalóvá vált, hogy a szatmári béke történeti beállítását és politikai értékelését is revízió alá kell venni. Ez volt az oka annak, hogy a Magyar Történelmi Társulat elnökének, gróf Klebesberg Kúnónak megbízásából hónapokon keresztül tartó tervszerű munkával átkutattam a bécsi és budapesti levéltárakat s ezen kutató munkának eredménye a szatmári béketárgyalásoknak úgyszólván teljes anyagra."

Részlet az előszóból

leírás:

Átkötött példány, érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!