VALLÁS / Judaika kategória termékei
Emlékezések

: Emlékezések

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Életrajz Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

298 p., 16 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639171530

tartalom:

˝Eva Grlič Budapest mellett született 1920-ban, Szarajevóban nőtt fel, Zágrabban ment férjhez. Már túlélte a második világháborút, de még nem járta meg Goli Otokot, a Tito rendszer Gulágját, amikor be kellett mutatkoznia lányának, akire amíg az anyja a partizánok közt harcolt, valaki más vigyázott. Akiket szeretett és akik eszmetársai voltak haláltáborokban gyilkolták meg. Emlékezéseiben igazi osztrák-magyar monarchiai sors elevenedik meg, amelynek legotthonosabb polgárai zsidók voltak, s akik összeéltek a sokfajta: néppel és kultúrájukkal, akik közé sorsuk vetette őket. A zsidó másság, a monarchiai többkultúrájúság kitűnő pozíció arra, hogy hősünk a jugoszláviai tragédiát egyszerre belső és külső szempontból élje, elbeszélje és elemezze. A könyv utolsó, a 90-es évek - még ma sem lezárt - háborújáról szól. Ez hívta elő az emlékezés folyamatát. S míg ezt az utat megtesszük rendkívüli egyéniségű narrátorunkkal, Eva Grličtyel, az ő életén keresztül jobban megértjük a jelenleg is leállíthatatlan háború okait és indulatait, amely ama szarajevói pisztolylövéssel kezdődött, s amely már túlgyűrűzött az ezredfordulón is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!