VALLÁS / Judaika kategória termékei
Héber mítoszok és mondák

Héber mítoszok és mondák

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Mitológia Monda

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

363 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789631175387

tartalom:

"A héber Bibliában nem nehéz felismerni az ókori Kelet - mindenekelőtt mezopotámia - mítoszait. Az ókori Izráel szoros érintkezésben volt a környező világgal. Érte erős babilóni hatás is, különösen az i. e. VI. században, a babilóni fogság idején. De még azokban az elbeszélésekben is, amelyeknek anyagát Babilónból vehette át, Izráel önálló értelmezését adta a mítoszok anyagának, saját világképét és vallását fejezte ki vele. Izráel, a zsidók legrégibb története maga is számos mondának volt a forrása. A vízözön, Bábel tornya, József és testvérei, az égő csipkebokor, Jerikó elfoglalása, Sámsom, Dávid és Góliát, Illés próféta, Eszter perzsa királyné, Jónás a cethal gyomrában: a halhatatlan történeteket Komoróczy Géza, az ókori Kelet és a Biblia világának kutatója dolgozta fel. Az iskolai tanulmányokat, a történeti háttér megismerését és a magyar költészet bibliai elemeinek megértését segíti a kötet végén a bibliai nevek szótára és a versrészletek gazdag gyűjteménye."

leírás:

Fordítva van bekötve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!