VALLÁS / Judaika kategória termékei
Jeruzsálemi évtized

: Jeruzsálemi évtized

Kiadás:

h. n., 1994

Kiadó:

Tevan Kiadó

Kategóriák:

Judaika Magyar irodalom Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637900691

tartalom:

˝Kőbányai János ötödik könyve több műfajból és ennek megfelelően: több stílusrétegből áll össze. Esszé, novella, riport, tárca, napló. A sokféle megközelítés mögül ezúttal körvonalazódik egy eddig nem próbált írásépítmény szerkezete is: a regényé. A Jeruzsálemi évtized nemcsak a "világ Szívében" töltött világtörténelmi fordulatokban is bővelkedő krónikája, de egy hős - aki "véletlenül" az önmaga azonosság keresztrejtvény-képletei megoldásával foglalatoskodó szerző - fejlődésregénye is. Egy mellékszálon pedig az újságírás és fotózás, az írói mélységélességek műhelyproblémáin és konfliktusain vezet végig. Mindehhez színpompás hátteret, egzotikusan különös szereplőket és rítusokat, ünnepeket, s nem utolsó sorban megváltó eszméket a Judeai sivatag ösztövér szikláira épült, három világvallás forrásául szolgáló város kínál. S maga a keretet adó évtized (1983-1993) önszerveződése is kitalálhatatlan regényhelyzetet teremt: világbirodalom omlik össze, amelynek háborút és békét vajúdó rengéshullámai éppen Jeruzsálem környékén torlódnak napihír-milliárd eseménysorba. Vérbe és reménybe. A Jeruzsálem-megfigyelőpont különleges: a szellem és a történelem eredetének közeliségével átitatott rálátást kínál az újra - régi-újra? - rajzolódó Európa, és civilizációjának változásaira is. S elsőül persze Magyarországéra, amelynek oly különös-ellentmondásos kapcsolata a Szentfölddel.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!