VALLÁS / Judaika kategória termékei
Novemberi tavasz

: Novemberi tavasz

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Judaika Magyar irodalom Ötvenhat Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

330 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639171549

tartalom:

"A "Novemberi tavasz" egy '56-ban érettségiző baráti társaság széthullását beszéli el, érezhetően önéletrajzi ihletettséggel. A népirtás sokkjából alig eszmélő, hagyományaiktól elszakadó-elszakított, sérült, csonka zsidó családok és gyerekeik útkeresését, hányódását mutatja be - miközben a tizennyolc évesek élik az ilyen korú fiatalok életét: tervezik jövőjüket, keresik a helyüket a világban, és természetesen: először találkoznak a szerelem, a szexualitás robbanó élményével-, majd a forradalom napjait, és annak bukása után az elszakadás - emigrálás - zsidó dimenziójú tragédiáját. Az regény olyan világot derít föl, amely nemcsak az irodalomban, de a történelemben sem közismert. Az ortodox családi élet mélyvilága a magyar zsidóság sajátos történelme és asszimilációs stratégiája miatt soha nem lett irodalmi megformálás tárgya. Pedig bármilyen paradoxnak tűnik is, a magyar sztálinizmus idején komoly vallási élet zajlott Magyarországon, éltek hasszidok, működtek jesivák. Mindez csak '56-ban tűnt el végérvényesen. Erről a világról szól Goldstein Imre kitűnő regénye, s arról a tapasztalatról, hogyan fogadta '56-ot ez a réteg, ez a szubkultúra."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!