VALLÁS / Judaika kategória termékei
Szájról szájra. Magyar-jiddis szógyűjtemény; A jiddis nyelvről

Szájról szájra. Magyar-jiddis szógyűjtemény; A jiddis nyelvről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület

Kategóriák:

Judaika Szótár Héber nyelv

Nyelv:

Héber, Magyar

Terjedelem:

68 p., 13 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637533044

tartalom:

Kiadványunk nem a jiddis vagy a héber nyelv kisszótára. A szavakat itt olvasható alakjukban hiába keresnénk a szótárak valamelyikében, sehol sem találnánk. Így, ilyen formában, ilyen kiejtéssel - és néhány esetben még hozzáfűzhetnénk, hogy ilyen jelentéssel - csakis és kizárólag a történelmi Magyarországon használták őket. E kis gyűjtemény a hajdani Magyarországon élt, vallási és kulturális hagyományait őrző zsidóság körében kialakult, a mindennapi társalgásban és a zsinagógában használt "magyar zsidó nyelv" szavaiból, kifejezéseiből, állandó szókapcsolataiból válogató kultúrtörténeti, nyelvtörténeti emlék. Emléktöredéke a hajdan volt, nagy létszámú és oly sok kiválóságot, szentéletű, nagytudású rabbikat, különféle szakterületek világszerte ismert tudósait termő és velük az emberiséget megajándékozó magyarországi zsidó ortodoxiának, amelynek java részét - gyermekeket, erejük teljében lévőket és tisztes öregeket - a gyűlölet tüze elpusztított az embertelenség kohójában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!