TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
A kémiai elnevezés és helyesírás alapjai

A kémiai elnevezés és helyesírás alapjai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

332 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630511266

tartalom:

"A magyar kémiai elnevezés és helyesírás szabályait a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Tudományok Osztálya dolgoztatta ki és hagyta jóvá a Művelődésügyi Minisztériummal, a Nehézipari Minisztériummal és a Magyar Szabványügyi Hivatallal egyetértésben (megjelent az Akadémiai Kiadónál 1972-ben). E munka elvégzését az tette szükségessé, hogy a kémiai tudományok gyors fejlődése következtében a kémiai elnevezések egységes rendszerének hiánya az utóbbi évtizedekben mind nagyobb zavarokat okozott. Régen ismert vegyületeknek több nevük alakult ki, és az újonnan felfedezett, illetve előállított vegyületeket is többé-kevésbé önkényesen nevezték el. Egyre nagyobb igény merült fel a kémikusok között egy egységes, nemzetközi elnevezési rendszerre, amelyben minden vegyületnek csak egy neve van, és a név alapján a vegyület képletét egyértelműen fel lehet írni. A XX. század vége joggal atom-, de emellett rakétakorszaknak is tekinthető. E kor jellemzésére használatos másik elnevezés - az űrkorszak - is szorosan összefügg a rakétákkal, hiszen az űrobjektumok pályára állításának, manővereztetésének kizárólagos eszközei a rakéták. Egyértelmű tehát, hogy a rakéták korában élünk. A békés célú természettudományos kutatás, az űrhajózás és a hadviselés eszközei között a rakéták a tudomány vagy a pusztítás hordozóiként egyaránt jelen vannak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!