TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Bevezetés a sztereokémiába

: Bevezetés a sztereokémiába

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631006816

tartalom:

"Az utóbbi évtized lendületes fejlődésének eredményeképpen a sztereokémia megszűnt a szerves kémia speciális ága lenni, és ma már ez a terület a szerves vegyészek mindennapi munkájához a legszorosabban kapcsolódik. A hazai szakirodalomban e témáról ez az első összefoglaló jellegű mű. A könyv alapja az az előadássorozat, amelyet a szerző a BME Továbbképző Intézet keretében tartott. A könyv a sztereokémiai problémák széles skáláját a molekulaszimmetrián alapuló legmodernebb megközelítéssel tárgyalja és ezzel egységes rendszerbe foglalja a több évtizede ismert szerkezeti izomerektől a konformerekig az elméletileg lehetséges izomériafajták összes típusát. Minden új sztereokémiai problémát először a könnyebben áttekinthető elméleti modelleken mutat be, majd néhány gyakorlati példa ismertetésével kapcsolatot teremt az elméleti meggondolások és a reális problémák között. Az izomériafajták gyakorlati tanulmányozását ismertetve átfogó képet ad mind a klasszikus, mind a modern műszeres vizsgálati módszerekről, azok elvi alapjairól és teljesítőképességükről. A felvetett sztereokémiai problémáknak ez a dualisztikus tárgyalásmódja lehetővé teszi mind az elméleti érdeklődésű szakember, mind a gyakorló kémikus vagy biokémikus számára a könnyű tájékozódást és egyben rámutat az eddig kellőképpen figyelembe nem vett sztereokémiai szemlélet fontosságára."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!