TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Kőolajparaffinok

Kőolajparaffinok

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Kémia Műszaki vegyes Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

281 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv a kőolaj eredetű, szobahőmérsékleten folyékony és szilárd halmazállapotú paraffinok szerkezetével, kémiai-fizikai tulajdonságaival, előállításával és hasznosításával foglalkozik.
Az I. rész a szobahőmérsékleten folyékony és szilárd paraffinokkal kapcsolatos nevezéktani kérdéseket, a kőolajparaffinok legfontosabb fizikai tulajdonságait tárgyalja.
A II. rész a paraffintalanító eljárásokat, a paraffin gacsok olajmentesítését és frakcionált kristályosítását, a n-paraffinok finomítási technológiáit és adalékolását foglalja össze.
A III. rész tartalmazza a kőolajparaffinok széles körű felhasználási lehetőségeit. A papíripar, háztartási vegyipar, kozmetikai ipar, élelmiszeripar, gyufaipar, mezőgazdaság, gumiipar stb. kémiai átalakítás nélkül használja fel a paraffinokat. A vegyiparban felhasznált paraffinoknak klórozás, szulfoklórozás, oxidáció, hőbontás útján nyert termékeit ismerteti a könyv. Végül a paraffinok biológiai átalakításának lehetőségét tartalmazza a kiadvány fehérjék előállítása céljából.
A kőolajiparban dolgozó műszaki szakembereken kívül eredményesen használhatják a könyvet a tervező- és kutatómérnökök, továbbá a paraffinokat felhasználó iparágak szakemberei."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!