TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Molekulaspektroszkópiai és kvantumkémiai számítások

: Molekulaspektroszkópiai és kvantumkémiai számítások

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

314 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A kvantummechanikát, századunk egyik legalapvetőbb tudományos eredményét a fizikusokon kívül vegyészek, a molekuláris biológiával foglalkozók, az anyagi rendszerek mikroszerkezetét tanulmányozó tudományok művelői egyaránt alkalmazzák. A gyakolró vegyésznek, kutatónak is szüksége van a kvantummechanikai ismeretekre, hogy értelmezni tudja a modern fizikai vizsgálati módszerek adatait. A molekulaszerkezeti információkat is kvantummechanikai számítások szolgáltatják. A kvantumkémiával megismerkedni óhajtó fizikusok, vegyészek, biológusok igénylik az olyan bevezető jellegű munkát, mely példákkal szemlélteti a kvantummechnanikai módszerek felhasználását, különböző kvantumkémiai és molekulaspektroszkópiai feladatok megoldásának metodikáját. Jelen könyv ennek az igénynek szeretne eleget tenni. Bemutatja a kvantummechanika formalizmusát, közelítő módszereit, a perturbáció- és variációszámítást, a csoportelmélet alkalmazását, az elektronspin-rezonancia, a magspin-rezonancia, az infravörös spektrumok feldolgozásának menetét, a mágneses szuszceptibilitás számítását. A fejezetek elméleti összefoglalóval kezdődnek, majd a számítási feladatok megoldását végigkövetve sajátíthatja el az olvasó a kvantumkémia módszereit, eredményeit. A tárgyalás színvonala a bevezető ismeretektől kiindulva gyorsan eléri a kutatási szintet. A könyv a számítási munkát megkönnyítő táblázatokkal zárul. A kvantumkémia, a molekulaspektroszkópia módszereivel megismerkedni kivánó fizikus, vegyész, biológus hallgatóknak, kutatóknak ajánljuk a könyvet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!