TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Papírelektroforézis

: Papírelektroforézis

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kémiai analitika

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az elektroforézis alapja a töltéssel bíró részecskék elektromos térben történő vándorlása. A módszer alkalmazható szétválasztásra, minőségi vagy mennyiségi meghatározásra. A részecskék mozgásának sebessége függ azok alakjától és nagyságától, ezért azonos töltésű, de különböző alakú vagy nagyságú molekulák is elválaszthatók. Mivel az elválasztandó anyagok többsége gyenge elektrolit, a molekulák töltése szabályozható a környezet pH-jának beállításával. Az elektroforézis előnye tehát, hogy miután az elektromos szállítás oldatban játszódik le, semmilyen környezeti változás (pH, koncentráció, hőmérséklet) nem lép fel, ezért olyan anyagok vizsgálatára is megfelel, amelyek egyéb analitikai eljárásokban alkalmazott körülmények között nem stabilak. A 80-as évekig a legelterjedtebb a papírelektroforézis volt, azonban a poliakrilamid-gél megjelenése teljesen háttérbe szorította a többi analitikai elektroforézises módszereket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!