TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Szénhidrogének gyűrűzáródási reakciói fémkatalizátorok; A kémiai analízis termikus módszerei

Szénhidrogének gyűrűzáródási reakciói fémkatalizátorok; A kémiai analízis termikus módszerei

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A kémia újabb eredményei

Terjedelem:

331 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630540371

tartalom:

"Paál Zoltán és Csicsery Zsigmond Szénhidrogének gyűrűzáródási reakciói fémkatalizátorokon című munkájukban áttekintik a nyílt láncú szénhidrogének katalitikus aromatizálásának alapfolyamatait, különös tekintettel e reakciómechanizmus kutatásában elért eredményeikre. E reakció párhuzamosan játszódik le az öttagú gyűrűk képződésével, ami viszont vázizomerizálódáshoz vezethet. Külön tárgyalják az alkilaromások gyűrűzáródási reakcióit; itt a már meglévő gyűrű elősegíti az újabb ciklizációt. Bemutatják a fémekkel katalizált izomerizációs folyamatok nemrég felfedezett reakcióit, valamint a dehidrociklooligomerizációs folyamatokat. Meisel Tibor A kémiai analízis termikus módszerei című tanulmányában kritikailag értékeli a termoanalízis általános kérdéseit, felméri jelenlegi helyzetét a kémiai analitika gyakorlatának szemszögéből. Kiemelten kezeli a nyerhető analitikai információk speciális vonásait, a mennyiségi analízis, a fajlagos hőkapacitás mérés és a tisztaságvizsgálat elvi és gyakorlati kérdéseit. Ismerteti és értékeli a termokinetika jelenlegi helyzetét és az összetett termoanalitikai eljárásokat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!