TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Szerves kémiai példatár

Szerves kémiai példatár

Szerző:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

368 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631007332

tartalom:

A tudomány és a technika gyorsuló ütemű fejlődése nehéz feladat elé állítja a szakembert és a tanuló ifjúságot is. Az ismeretek mennyiségének növekedését egyre nehezebb követni. A fejlődés ilyen szintjén mind nagyobb jelentősége van az önálló tanulásnak, a gyakorlati munka során pedig az ismeretek állandó felfrissítésének, ellenőrzésének és fejlesztésének. A "Szerves kémiai példatár" érdekes és fontos kezdeményezés ebben az irányban. Gondolkodásra, és következtetésekre, önálló munkára serkentő, szoktató feladatok és megoldások találhatók benne, amelyek segítenek eligazodni a szerves kémia nehéz ismeretanyagában és arra ösztönzik az olvasót, hogy maga is kérdéseket tegyen fel, meglássa a problémákat és igyekezzen megoldani azokat. A mű 512 feladat és megoldás gyűjteménye. A szintetikus szerves kémia új szemléletmódjának megfelelően, az eddigi, általában vegyületcsoportok szerinti beosztás helyett a könyv felépítésének alapja a reakciótípus mint osztályozó elv szerinti beosztás. A könyv anyagának részei: gyökös stubsztitúciók; eliminációk; addíciós reakciók; elektrofil és nukelofil aromás szubsztitúciók; oxidáció és dehidrogénezés; karbonilvegyületek reakciói C-H-savakkal; karbonilvegyületek reakciói kriptobázisokkal; nitrovegyületek reakciói; átrendeződések.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!