Az elmúlt években számos előadás hangzott el és több magyar nyelvű szakkönyv jelent meg, amelyek részletesen foglalkoznak a tej és tejtermékek technológiájával, kémiájával, mikrobiológiájával, stb. Így a tejipari szakembereknek és mindazoknak, akiket közelebbről érdekelnek ezek a kérdések, módjukban áll megismerkedni az ezeken a területeken elért legújabb eredményekkel.
Sajnos magyar nyelvű szakirodalmunk korántsem teljes és így többek között nem rendelkezünk olyan irodalommal, amely a tej és tejtermékekkel, mint kolloid-rendszerekkel foglalkozik, jóllehet a külföldi szakirodalmat tanulmányozva bárki meggyőződhet arról, hogy a kolloidika a tejipar elméleti és gyakorlati kutatásaiban egyre fontosabb szerepet tölt be.
Éppen ezért örömmel teszek eleget a Mérnöki Továbbképző Intézet felhívásának, hogy három előadás keretében röviden megismertessem önöket a tej- és tejtermékek polidiszperz rendszereire vonatkozó kutatások eddigi eredményeivel.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Ketting Ferenc: Tej és tejtermékek polidiszperz rendszerei
Kiadás:
Budapest, 1955
Kiadó:
Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat
Kategóriák:
Kémia Ipar Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Mérnöki Továbbképző Intézet előadássorozatából
Terjedelem:
109 p.
Kötésmód:
papír