TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Válogatott fejezetek a modern NMR-spektroszkópiából

: Válogatott fejezetek a modern NMR-spektroszkópiából

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A kémia újabb eredményei

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630534436

tartalom:

˝Az Akadémiai Kiadónál 1976-ban jelent meg Sohár Pálnak, e kötet szerzőjének Mágneses magrezonancia-spektroszkópia című kismonográfiája. E mű lezárása óta hallatlan technikai fejlődés forradalmasította az NMR-technikát. A pulzusgerjesztés módszerének bevezetése, a szupravezető mágnesek, valamint a számítógépek elterjedése és az utóbbiakra alapozva a Fourier-transzformáció (FT) elvének alkalmazása több nagyságrenddel megnövelte az NMR-spektrométerek eddigi érzékenységét. Ekként nemcsak a protonrezonencia előtt nyíltak új távlatok, de lehetővé vált az érzéketlen magok, elsősorban a "C- és N-izotópok rutinszerű NMR-vizsgálata is. A jelen munka az NMR-spektroszkópia ezen új vagy megújult eredményeiből az FT-spektroszkópia és a relaxációk elméleti alapjait és legfontosabb mérési módszereit, valamint a nitrogénrezonancia-spektroszkópiát tekinti át. A korszérű szénrezonancia-spektroszkópia ugyanezen sorozat következő kötetének tárgya. E kötetben kapott helyet viszont - az 1976-ban megjelent könyv kiegészítéseként - a már felsoroltak mellett, az annak idején csak érintett siftreagens technika, illetve az akkor mellőzött kémiailag indukált dinamikus magpolarizáció.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!