"Az üzemben és laboratóriumban működő vegyészek, mérnökök és technikusok nélkülözhetetlen segédkönyve. Első része matematikai, fizikai, fizikai-kémiai táblázatokat, köztük rádiókémiai táblázatokat, képleteket és definíciókat tartalmaz.
A második részben több ezer elem és vegyület fizikai és kémiai sajátságai, hőtani, termodinamikai, elektrokémiai tulajdonságai, oldhatóságuk, gőznyomásuk, viszkozitásuk stb. adatai találhatók.
A szerkezeti anyagok táblázatos ismertetése és analitikai táblázatok közlése után a vegyiparban alkalmazott legfontosabb műveletekkel, majd a legáltalánosabb vegyipari folyamatokkal foglalkozik. E két rész nemcsak adatokat, ábrákat és táblázatokat, de szerkesztési, számítási példákat is tartalmaz, figyelembe véve az üzemi gyakorlatban előforduló méretezési, kapacitás-kihasználási és gazdaságossági szempontokat.
Tömör összefoglalásban tárgyalja a könyv az egészségvédelmi és balesetelhárítási követelményeket.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Vegyészek zsebkönyve
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1954
Kiadó:
Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
444 p.
Kötésmód:
egészvászon