A vegyi termékek minőségének egyik jellemzője – víztartalmuk. Az esetek többségében (hűtéstechnika, rakéta- és lézertechnika, szerves kémiai szintézis-technológiák, félvezető anyagok technológiája stb.) nem kívánatos, hogy az anyag nedvességet tartalmazzon. A víztartalom ugyanakkor egyik jellemzője lehet annak, hogy a technológiai folyamat az előírásoknak megfelelően ment-e végbe.
A szerző több mint 400 irodalmi forrásmunka felhasználásával jó áttekintést nyújt az akvametria különféle módszereiről, a nedvességmeghatározás lehetőségeiről. A módszerek között fő helyet Carl Fischer jodometriás módszere foglalja el, minthogy ez a legelterjedtebb és legjobban használható alapmódszer.
Az ipar és a tudományos kutatás számos területén dolgozó vegyészek érdeklődésére tarthat számot.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
G. F. Nyicsugovszkij: Vegyi anyagok nedvességének meghatározása
Kiadás:
Budapest, 1982
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
215 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9631042375