A VEGYIPARI készülékek szerkesztése, szilárdsági méretezése a második világháború befejezéséig nem tartozott az ismert, irodalmilag tisztázott tudományok közé. A méretezési eljárások, a szerkezeti megoldások elméleti alapjai a készülékek tervezőinél kenyérféltésből, a gyártó cégeknél viszont a konkurrencia elleni küzdelem szempontjából féltve őrzött titkokat képeztek.
E tankönyvnek megírásával és kiadásával az egyetemi oktatáson kívül egy fiatal, állandóan fejlődésben levő tudományág alapvető kérdéseit kívánjuk tisztázni és további fejlődését elősegíteni.
A könyv megírásának alapját az irodalmi hivatkozásokon kívül a vegyipari készüléktervezők és -szerkesztők több évtizedes tapasztalatai szolgáltatták.
***
- Irányelvek a hőmérséklet, nyomás és korrózió figyelembevételére a vegyipari készülékeknél
- A vegyipari készülékek szerkezeti anyagai
- A vegyipari készülékek szilárdsági méretezésének alapelvei
- Vegyipari gépelemek és szilárdsági méretezésük
- A vegyipar alapkészülékei és méretezésük