MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Don Giovanni. Kalandozás a magyar művészet félmúltjában

: Don Giovanni. Kalandozás a magyar művészet félmúltjában

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Enciklopédia Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

105 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638477342

tartalom:

"A szerző, Kovalovszky Márta a magyar képzőművészet (és egyáltalán, a kortárs művészet) egyre erősebben érezhetővé váló lombhullató hangulatát és az ún. posztmodern korba átforduló zimankós előérzeteit rögzítette a szépírói eszközök és a kifogástalanul pontos művészettörténeti jellemzés mesteri alkalmazásával. Az írás keretét Mozart Don Giovannijának balsejtelmes epizódjai adják, ezek az utalások és drámai beszúrások végigkísérik az elemzően részletező és nagy megjelenítő erővel írt művészettörténeti esszét, amelyben sorra megjelennek az 1960-as évek vége óta színre lépő magyar modernek - és posztmodernek. Kovalovszky finom eszközökkel érezteti ennek a művészeti hullámnak a radikalizmusát, harcos szellemét, és ugyanakkor azt a tagadhatatlan "neo" jelleget is (neo-avantgárd ...), amely egyebek közt a magyar modernek anakronisztikus helyzetével, viszonylagos elkésettségével is magyarázható."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!