MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Jubileumi Plakátkiállítás

Jubileumi Plakátkiállítás

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépművészeti Múzeum

Kategóriák:

Képzőművészet Grafika Vegyes művészet Plakát

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

"Egy történelmi korszak gyökeres társadalmi változásait, a szocializmus építésének indulását és győzedelmes útját híven - sőt: nem ritkán előremutató úton - kísérte, kíséri a plakát. Azt hisszük, hogy a Jubileumi Plakátkiállítás - ez a plakát örök szerepe végül is - illusztrálja a legdirektebben Magyarországnak a felszabadulást követő három évtizedét. 1945-ben a grafikusok felkészült csapata remekül startolt, telve optimizmussal, cselekvésre éhesen, segítségnyújtásra kész mozgékonysággal. Formanyelvük a két világháború között alakult ki: jellemezte ezt a konstruktivitás, a szűkszavúság, vagy az új klasszicizmus öröksége, olykor a karikaturisztikus hajlam, esetleg a korai szürrealizmus jegyei, sőt a játékosság, még azokban a nehéz időkben is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!