MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Művész életrajzok. Kortárs magyar képzőművészek.

Művész életrajzok. Kortárs magyar képzőművészek.

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Képcsarnok

Kategóriák:

Képzőművészet Lexikon Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

421 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630240378

tartalom:

E kis életrajzi gyűjtemény elődje három kiadást ért meg a Képcsarnok gondozásában, utoljára 1978-ban. A maga idején hézagpótló kiadvány volt, hiszen az 1965-1968 között megjelent Művészeti Lexikon négy kötetébe csak a jelentős életművet alkotott élő művészek kerültek be; a fiatalabb és a később induló festők, szobrászok, grafikusok személyére vonatkozó információk csak esetlegesen, egyéni és csoportos kiállítások katalógusaiban voltak hozzáférhetők. A Művész Életrajzok első kiadásait a Képcsarnok eredetileg belső használatra szánta: a kortárs magyar képzőművészek jobb megismerése, a műkereskedelem színvonalának emelése érdekében a vállalat dolgozói és a műgyűjtők számára. A könyv azonban annyira használható volt, hogy mindenki, aki élő képzőművészettel vagy képzőművészekkel foglalkozott, igyekezett beszerezni magának egy példányt. A kiadvány a művészeti területen dolgozók, a művészek, a kritikusok kézikönyvévé vált. A kiadvány nem volt teljes. A névsorban szereplők és a kimaradtak megoszlása tükrözte a műkereskedelemmel foglalkozó vállalat művészkapcsolatait. A tapasztalatok arra hívják fel a figyelmünket, hogy egy ilyen életrajzgyűjtemény nemcsak a szűkebb szakmát és a műgyűjtőket érdekli, hanem mindazokat, akik a kortárs hazai művészet kedvelői. Hogy ezen általánosabb igénynek megfeleljen kiadványunk, a névsort jelentősen kibővítettük; nagyobb részben az időközben pályára lépett ifjabb képzőművészekkel, de olyanokkal is, akik a megelőző gyűjteményből kimaradtak. Sajnos, egy ilyen kortárs művészeket felsoroló gyűjtemény nem lehet teljes. Ezt igyekszünk a további kiadásoknál is korrigálni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!