VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
A hegyi beszéd

: A hegyi beszéd

Kiadás:

Budapest, 1941

Kiadó:

Exodus

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Hegyi beszéd című kötet nem valamiféle ősvallás leírását tartalmazza, hanem egy nagyon modern teológiai filozófiát fejt ki. A hit az egyén lélektan kategóriája, a vallás pedig társaslélektani funkció a pneuma határát érintve. Hitre nem lehet nevelni, a hit egyéni ajándék. A hitoktatás mai fogalma fából vaskarika. Vallási nevelés viszont lehetséges. Ebben a magatartásban a nevelő vall, a növendék pedig befogadja a vallást. Ha a növendék vagy bármelyik másik ember már újabb befogadónak képes továbbadni ezt a vallást, akkor a közösségi, társaslelki funkció működését figyelhetjük meg. Nem az a kritériuma a vallási nevelésnek, hogy moralizáljon vagy a tízparancsolatról prédikáljon a nevelő. Beszélhet matematikáról vagy a hangyák életéről, a lényeg a magatartása, amellyel arról vall, hogy "nem vagyunk a magunkéi, még csak egymáséi sem, hanem az Övéi vagyunk", maga az Isten igényel minket..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!