VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Gondolatok a hit világából

: Gondolatok a hit világából

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Máté Ernő kiadása

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Célom ugyanaz, ami "Hiszek egy Istenben ..." című könyvem megírásánál vezetett: unitárius vallásunkat híveink körében öntudatosabbá, más keresztények között pedig ismertebbé szeretném tenni ezzel is. Ebben a kis könyvben azokat a gondolatokat adom, melyek a másikból kimaradtak. Nem hivatalosan megállapított hittételeket közlök. Ezt tenni a hété-írás feladata. Az olvasó itt csak azt láthatja, hogy az unitárius egyház egyik lelkipásztora miképp gondolkozik a Mi nagy kérdései felől. A gondolatok szavakba öntése gyarló, mint minden emberi munka, Maguk a gondolatok azonban Isten szent lelkének ihletésére születtek Ne a tálcát nézzétek testvéreim, hanem a aranyalmákat, melyeket azon felétek nyújtok. Idecsatolok egy néhányat azok közül prédikációk közül is, melyeket a rádió is közvetített s melyeknek közreadásai - talán ép azért, mert a hit nagy kérdéseit érintették - több oldalról kérték. Az utóbbi időben egy-két ember olyan is akadt ebben a hazában, aki az unitáriusok jogát, hogy magukat keresztényeknek nevezzék, kétségbe vonta. Azt, hogy ki közöttünk igaz keresztény és ki nem, csak Isten ítélheti meg csalhatatlanul, ki a szívekben és a vesékben is olvas. Isten után döntsön az elfogulatlan olvasó, hogy vajon lehet-e helye az unitáriusoknak a keresztények nagy családjában akkor, amikor a hit igazságának keresésében Isten adta józan eszüket is használják és ahhoz tartják magukat, amit Jézus tanított: "Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok." János XIII. r. 35. v." Budapest, 1939, Szent Mihály havában. Dr. Csiki Gábor

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!