VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Két kultúra ölelésében. Magyar jezsuiták a Távol-Keleten

: Két kultúra ölelésében. Magyar jezsuiták a Távol-Keleten

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Anima Una Könyvek

Terjedelem:

341 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638014164

tartalom:

˝A misszió szó a latin mittere "küldeni" igéből ered, jelentése küldés, küldetés. A kánonjogban a misszió három formában szerepel. Egyrészt azt az intézkedést jelenti, amellyel egyházi joghatóságának gyakorlására felhatalmazzák (küldik) az arra hivatott egyént. Ez a canonica missio. A misszió az illetékes egyházi hatóságnak azt a rendelkezését is jelenti, mely által az arra képesült egyén Isten igéjének hirdetésére nyer felhatalmazást (küldetést). Végül a misszió az egyházi hatóság felhatalmazásán alapuló feladatot és a vele járó munkákat jelenti. Az utóbbi értelemben vett misszió kétféle, aszerint, hogy a missziós munkák az egyház hívei számára történnek vagy a nem keresztények, a meg nem kereszteltek lelki üdve érdekében. Az első esetben a missziós munka neve népmisszió, a másodikban külmisszió, hithirdetés vagy hitterjesztés. A katolikus egyházfők a hitterjesztés elősegítésére külön missziós intézményeket hoztak létre. A Congregatio de Propaganda Fide (röviden Propaganda), a Hitterjesztés Kongregációja azzal a céllal jött létre 1622-ban, hogy irányítsa és támogassa a hithirdetésben részt vállaló katolikus szervezetek és szerzetesrendek működését.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!