MEZŐGAZDASÁG / Kertészet kategória termékei
A ház körüli kertészkedés tervezése és jövedelmezősége

A ház körüli kertészkedés tervezése és jövedelmezősége

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kertészet Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

230473x

tartalom:

"A kertek földrajzi helyüktől, felhasználási módjuktól és méretüktől függően egymástól különböznek, de megegyeznek abban, hogy szellemi kikapcsolódást és egészséges életmódot sőt még gazdasági hasznot is jelentenek tulajdonosaiknak. Éppen ezért elemzik a szerzők a kiskertmozgalom népgazdasági jelentőségét, anyagi és esztétikai szerepét, majd részletes, praktikus tanácsokat adnak a tervezés és szervezés legalapvetőbb tudnivalóiról. Azt írják: "ahogy nincs két egyforma levél a fán, úgy nincs két egyforma kert sem ..." Ebből az alapelvből kiindulva, az új kertek megtervezésénél nemcsak az éghajlati és talajadottságokat, az öntözési lehetőséget, a kert fekvését, méretét, lejtését stb. veszik számításba, hanem a tulajdonosok családi körülményeit, egyéni igényeit, elfoglaltságukat, a telek és az állandó lakhely távolságát is. E szempontokat összesítve adnak gazdasági és esztétikai alapon garantáltan jó, könnyen áttekinthető, méretarányos és az egyes zöldség-, gyümölcsfajokra lebontott kertterveket, azaz modelleket. Mindezek mellett meggyőzően igazolják az áfészekkel való együttműködés előnyeit, a szervezett telepítésben, növényvédelemben, termesztésben és értékesítésben rejlő előnyöket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!